YOGAUTBILDNING  200 H

DATUM FÖR HELGUNDERVISNING:


Plats: House of Power, Norra vägen 13 i Halmstad
Tid: Fredagar kl 9-18, lördagar kl 9-18, söndagar kl 8-15

Helg 1 1 september- 3 september 2023

Helg 2 29 september- 1 oktober 2023

Helg 3 20 oktober- 22 oktober 2023

Helg 4 17 november- 19 november 2023

Helg 5 8 december- 10 december 2023

Helg 6 12 januari- 14 januari 2024

Helg 7 2 februari- 4 februari 2024

Helg 8 1 mars- 3 mars 2024

KURSINNEHÅLL:

Helg 1: Under denna första helg kommer vi att lära oss grundpelarna för yogan, såsom andningsteknik, Bandhas med mera. Vi kommer också att introduceras till yogans filosofi, och historia. Vi introduceras även i vad shamanism är. Under helgen utövar vi yoga med fokus på de grundläggande positionerna och solhälsningar (Surya Namaskars). Vi lär oss också att vägleda andra.


Helg 2:
Fokus kommer här att ligga på subtil anatomi (chakran, meridianer och akupunkturpunkter). Vi kommer att introducera meditation, chakra meditation med mudras. Sessionerna fortsätter med fokus på att förbättra vår hållning i positionerna samt fördjupa vår kunskap i att undervisa. Vi kommer också att introduceras till vedisk massage (yogamassage och akupunkturpunkter).Helg 3:
Denna helg kommer att tillägnas yogans filosofi och de heliga skrifterna från Indien (yoga sutras, Hatha yoga, pradipika och Bhagavan Gita). Vi fördjupar även vår kunskap kring yogapositioner och vår förståelse för yogaundervisning. Vi får fina redskap för att leda en grupp.Helg 4:
Vi fortsätter vår resa genom yogans filosofi och skrifter. Tantrayoga kommer att introduceras, såväl som olika metoder för healing. Även denna helg fortsätter vi att fördjupa kunskaperna kring yogapositioner och undervisning samt personlig utveckling.


Helg 5: Denna helg påbörjas vår ayurvediska resa, där vi kommer att utforska olika typer av mudras (lås). Vi fördjupar även vår kunskap kring yogapositioner och vår förståelse för yogaundervisning. Vi fördjupar även vår personliga utveckling.


Helg 6: Vi fortsätter med ayurveda, och lär oss hur yoga kan påverka och hela nervsystemet genom olika positioner och läkande metoder. Dessa dagar lär vi oss också om skador, samt finslipar vår förmåga att undervisa. Vi får en insyn i arketyperna inom shamanism.


Helg 7: Andas. Denna helg tillägnas utövningen av Prana Yama, andningsövningar. Vi lär oss hur andning kan påverka och läka nervsystemet, samt höja din frekvens. Vi kommer också att utforska andra former av Shamanistisk andning och healing, lära oss att rena vårt inre (Kriyas) samt fokusera på undervisningsteknik. Vi kommer att introduceras i att ge och ta emot soundhealing.


Helg 8: Den sista helgen av vår yogaresa kommer att dedikeras till meditation, mantran och böner. Här kommer vi även att introduceras i att ge och ta emot en kakaocermoni.


Under utbildningens gång kommer vi varje dag att genomföra minst ett fysiskt yogapass. Kursen kommer också att introducera qigong, shamanistiska ritualer och andlig dans genomgående.House of Power